Husmandsstedet

Over bækken 1e, 5792 Årslev

Tlf. 5193 2741

Husmandsstedet

Velkommen til Husmandsstedet

Vi er stolte over vores lille perle på Midtfyn beliggende tæt ved Davinde og Tarup. Det naturskønne ved og omkring Husmandstedet danner muligheder for udeliv og aktiviteter tilknyttet huset. Husmandstedet er let at finde og med kort tidsafstand til større byer og motorvej. Tæt på station.

Husmandstedet er indrettet i en tidligere landejendom beliggende centralt i Sdr. Nærå ved Årslev. Har været i brug som aktivitetshus siden 1987, og danner nogle fantastiske rammer til hygge, formidling og nærvær.

Her kan man komme og lave de aktiviteter man har lyst til. Idéen er, at huset stiller rammerne til rådighed og brugerne selv organiserer aktiviteterne. Husmandsstedet er også dit sted.

Det er altså et brugerstyret hus – en brugerstyret forening med en brugervalgt bestyrelse. Denne bestyrelse vælges hvert år i februar/marts på generalforsamlingen, hvor alle medlemmer kan møde op og blive hørt. Husmandsstedet er organiseret som en selvejende institution, der drives af en forening. Kommunen støtter huset med en bevilling, som administreres af bestyrelsen.

Husmandsstedet er altså ikke en kommunal institution. Bevillingen bruges til at dække lønudgifter samt al drift af huset herunder vedligeholdelse. Alle nyanskaffelser og udgiftskrævende arrangementer dækkes via midler, som huset selv skaffer. Brugerne betaler selv for de materialer de bruger, og da vi desværre ikke har råd til meget rengøringshjælp, opfordrer vi husets brugere til selv at efterlade rummene rengjorte, og bære over med,  der ikke altid er som ’blæst’.

Medlemsskab koster 250 kr. årligt pr. husstand. Børn skal være fyldt 10 år, hvis de kommer alene. Om betaling for børn se venligst her

Frivillighed er det bærende princip i huset. Hertil kommer gensidig respekt og tolerance som naturlige forudsætninger.

Husmandsstedet er derfor et dynamisk og levende fritidstilbud i lokalområdet, som er afhængig af medlemmernes initiativer og arbejdskraft.

Tag et inspirerende kig rundt på vores hjemmeside. Skulle du falde over evt. spørgsmål eller har du nogle gode ideer, hører vi naturligvis meget gerne fra dig.

Endnu en gang hjertelig velkommen til!

Kh Husmandsstedet

Daglig leder

Majbritt Tornhøj

Mit navn er Majbritt Tornhøj, og jeg er den nye leder af Husmandsstedet.

For dem der ikke kender mig, har jeg arbejdet de seneste 6 år som skolepædagog på Bøgehøjskolen så derved har jeg kendskab til mange af børnene fra området og dem som jeg ikke kender fra Bøgehøjskolen, vil jeg glæde mig til at lære at kende.

Jeg er en energisk kreativ pædagog med masser af humor og godt humør, jeg er rummelig omsorgsfuld og lyttende. 

Min mand og jeg har boet i Årslev siden 1995, hvor vi har fået 2 drenge, som begge har benyttet klubtilbuddet på Husmandsstedet.

For mig har Husmandsstedet altid været et fantastik tilbud for vores område, både i forhold til klubtilbuddet samt for de mange kulturelle tilbud der tilbydes og ikke mindst muligheden for at kunne leje huset til private arrangementer, disse initiativer vil jeg gerne bygge videre på.

Jeg glæder mig til, at møde alle jer, der allerede har jeres gang i huset, samt alle nye der kommer til, og jeg vil se frem til at hilse på jer.

Husk at der som altid vil være kaffe på kanden.

Ansatte

 

Der er ansat 3 medarbejdere i Fritidsklubben. 

Udover det er vi heldige at være et hus med mulighed for og rammer til forskellige folk i praktik eller jobtilbud samt frivillige, der giver en hånd med. Hvert år har vi 1-2 volontører fra forskellige lande i Europa, som også laver aktiviteter med børnene og hjælper til med det praktiske til arrangementer og aktiviteter.

Hvis der er mange børn tilmeldt eftermiddagsordningen, kan der i perioder være råd til at ansætte yderligere en timelønnet medarbejder.

Derudover har vi Heidi på kontoret. Rengøringen klares at Heidi, Eilis og Tina.

Per.

Jeg hedder Per Rasmussen
og bor i Årslev sammen med min Kæreste Marianne Verronica. 
Jeg glæder mig meget til at starte på Husmandsstedet i april. 

Via mine uddannelser i bl.a Naturterapi, Trivsel og Udeliv, ønsker jeg at skabe muligheder for bål og forskellige udeaktiviteter, som en del af hyggen til børnene, der kommer om eftermiddagen.

Jeg holder meget af at lave mad ude og inde. Glæder mig til at kunne inspirere børnene til at være med her også

Jeg ser frem til et kommende samarbejde, og mødes med alle jer, der kommer til Husmandsstedet.
Vi ses

 

Carine.
Jeg hedder Carine Christensen, jeg har arbejdet på Husmandsstedet siden 2020. Det er fantastisk at være en del af dette vidunderlige fællesskab, hvor jeg har haft mulighed for at udfolde min passion for kreativitet og samarbejde.

Med min baggrund som pædagogisk assistent fra Norge bringer jeg en særlig tilgang til vores klubmiljø, hvor jeg sætter en ære i at skabe et inspirerende rum for børnene i huset. Jeg elsker at se folks øjne lyse op, når de dykker ned i deres kreative projekter og finder glæde og fordybelse i processen.

At være en del af Husmandsstedet handler ikke kun om at være ansat, det handler om at være en del af et varmt og støttende fællesskab. Jeg sætter en ære i at værne om vores fællesskabsånd og er altid her for at lytte, inspirere og støtte børnene og de besøgende på deres kreative rejser.

Majbritt Tornhøj

Daglig leder

Per Rasmussen

Medarbejder

Carine Christensen

Pædagogisk assistent

Heidi Rasmussen

Kontor – Rengøring

Bestyrelse

Bestyrelsen vælges hvert år i februar/marts på generalforsamlingen, hvor alle medlemmer kan møde op og blive hørt. Husmandsstedet er organiseret som en selvejende institution, der drives af en forening. Kommunen støtter huset med en bevilling, som administreres af bestyrelsen.

Bestyrelsens medlemmer er alle ildsjæle, som brænder for Husmandsstedet med hver sine baggrunde og interesseområder for stedet. Det skaber dynamik og inspiration med stor respekt for den gamle sjæl i huset.

Tage Gissel

Formand

Bent Bjerring

Næstformand

Stig Pedersen

Bestyrelsesmedlem

Bjarne Buhelt

Bestyrelsesmedlem

Aster Schepel

Bestyrelsensmedlem

Gyntha Agger

1. suppleant

Thommas Engelbrechtsen

2. suppleant

Volontører

I år har vi 1 volontører. Det er Lene fra Tyskland.

Volontørerne arbejder i en periode på 10 måneder som frivillige på Husmandsstedet . De bor hos værtsfamilier i byen.

Værtsfamilie

Husmandsstedet modtager  2 Volontører om året, som hver især beriger huset med deres personlighed og mange kompentencer.
Volontørerne arbejder gratis, og bor hvor det er muligt.

Har du lyst til at have et ungt menneske fra anden kultur boende i en periode på 3 – 9 måneder, hører vi meget gerne fra dig. Du tilbyder kost og logi. Lommepenge og transportudgifter dækkes af ICYE.

Nærmere beskrivelse kan fås hos Majbritt – husets daglige leder.
Volontørerne kommer til Danmark for at lære sprog og kultur til videre uddannelse.

Vedtægter

Husmandsstedet er et aktivitetshus, der er indrettet i en tidligere landejendom beliggende centralt i Sdr. Nærå. Huset har været brugt som aktivitetshus siden 1987.

Her kan man komme og lave de aktiviteter man har lyst til. Idéen er at huset stiller rammerne til rådighed, brugerne organiserer selv aktiviteterne.

Det er altså et brugerstyret hus – en brugerstyret forening med en brugervalgt bestyrelse. Denne bestyrelse vælges hvert år i februar/marts på generalforsamlingen, hvor alle medlemmer kan møde op og blive hørt. Husmandsstedet er organiseret som en selvejende institution, der drives af en forening. Kommunen støtter huset med en bevilling, som administreres af bestyrelsen.

Husmandsstedet er altså ikke en kommunal institution. Bevillingen bruges til at dække lønudgifter samt al drift af huset herunder vedligeholdelse. Alle nyanskaffelser og udgiftskrævende arrangementer dækkes via midler, som huset selv skaffer. Brugerne betaler selv for de materialer de bruger og da vi desværre ikke har råd til ret meget rengøringshjælp, opfordrer vi husets brugere til selv at efterlade rummene rengjorte, og til at bære over med at der ikke altid er ’blæst’.

Medlemskab koster 250kr. årligt pr. husstand. Børn skal være fyldt 10 år hvis de kommer alene. Om betaling for børn se senere.

Frivillighed er det bærende princip i huset. Hertil kommer gensidig respekt og tolerance som naturlige forudsætninger.

Husmandsstedet et dynamisk og levende fritidstilbud i lokalområdet. Et tilbud der er helt afhængig af medlemmernes initiativer og arbejdskraft. Frivillighed er det bærende princip i huset. Hertil kommer gensidig respekt og tolerance som naturlige forudsætninger.

Fødevarestyrelsens Smiley

Link til Fødevarestyrelsens smiley ordning: Se her

Kontakt information

Over Bækken 1E
5792 Årslev

Telefon 51 93 27 41

Husets telefontid:
Mandag til torsdag. Bedst imellem kl. 12-14

Eller send os en mail: huset@husmandsstedet.dk

Arrangementer

12 jun
23 jun
23 jun 24
20 sep
13 dec

Tilmeld dig nyheder fra Husmandsstedet.
Der er mulighed for at få en mail når vi har nye musik arrangementer.

Orientering

  • Ingen beskeder lige nu