Hvornår

19/04/2022    
17:00 - 18:30

Jørgen Kampmann udstiller sine malerier på Husmandsstedet fra d. 19.4.22. Denne dag kan du i tidsrummet kl. 17 – 18.30 møde kunstneren, som vil fortælle om de malerier, som han udstiller. Jørgen Kampmann skriver:

I forbindelse med min udstilling startende d. 19 / 4, vil jeg fortælle lidt om mine billeder og mine metoder:

Jeg har igennem nogen tid på mine vandreture især i Ravnholt skovområdet taget billeder af scener, som jeg fandt smukke og interessante.

Når jeg kom hjem, blev billederne indlæst på min PC. Herfra kan jeg så vælge et motiv, som jeg så kombinerer med et stykke musik, således at toner og rytmer gennemtrænger billedfortolkningen. Til denne serie af billeder har jeg anvendt pastelkridt, som dels påføres papiret som pulver, hvorefter farvenuancer gnides ind med fingrene, herefter påføres andre farver i streger og punktering. Derefter fikseres farverne og processen kan gentages, indtil papiret er mættet og ikke kan absorbere flere lag.

Figurerne er fremstillet af de vigtigste grundelementer: mineral (flint og granit) plante (forvitret træstykker med biografi) og dyr (knogle som naturens største plastiker) endelig også metal (jern når det er rusten og derfor har mistet sit oprindelige formål og form)

Figurerne fremtræder som fikserede puslespil, der ligesom billederne hver fortæller en historie.

I korthed er det den bestræbelse, der ligger bag min kunst.

Med venlig hilsen Jørgen Kampmann.